<style> .wpb_animate_when_almost_visible { opacity: 1; }</style>

Sistemul de sanatate romanesc sub lupaCea de-a doua editie a Profit Health Forum a adus in dezbatere starea sistemului de sanatate romanesc, ce masuri ar trebui intreprinse pentru rezolvarea problemelor si cine ar trebui sa coordoneze actiunile astfel incat pacientii sa beneficieze de tratamentul corespunzator.

Potrivit declaratiilor consilierului la Administratia Prezidentiala, Loreta Paun, problemele cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania nu sunt recente, iar acestea sunt de natura legislativa, financiara, resurse umane sau birocratice, cu toate ca, nivel declarativ, sanatatea a reprezentat o prioritate pentru toate guvernele. Pe termen lung, trebuie promovata preventia, insa pe termen scurt si mediu statul trebuie sa prioritizeze mult mai bine resursele limitate de care dispune, iar pacientii si medicii ar trebui sa aiba un rol mai important in adoptarea deciziilor, in detrimentul politicienilor si al finantatorilor.

Totodata, conform declaratiilor Ministrului Sanatatii, Soina Pintea, problemele din sanatate pot fi rezolvate, dar lucrand impreuna si corect cu toti factorii implicati in sistem, respectiv pacienti, sindicatele medicilor, distribuitori sau producatori. Prioritatile ministerului in perioada urmatoare vor fi aplicarea Legii salarizarii, introducerea de noi molecule si programele de screening, precum cele pentru hepatita, mama si copil, tuberculoza sau pentru anumite tipuri de cancer. 

HTSS a fost sponsor al acestui eveniment, alaturi de abbvie, Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente adem-romania.ro,  Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania ADRFR, Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania APMGR, Janssen, MedLife si Terapia.

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi facuta publica

Am luat la cunostinta de Politica de confidentialitate

logo-primary