<style> .wpb_animate_when_almost_visible { opacity: 1; }</style>

HTSS o sustine pe castigatoarea concursului NASA Ames Space Settlement Contest 2016!


HTSS se angajeaza sa suporte toate costurile pentru ca eleva Malina Andreea Achinca sa ia parte la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Spatiala de anul acesta  din San Juan, Puerto Rico.

Malina Andreea Achinca, eleva a Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, este unul din castigatorii concursului NASA Ames Space Settlement Contest 2016 , cu proiectul “The Age of Archaeus”, proiect in care a dezvoltat idei referitoare la o viitoare statie spatiala locuibila.

NASA Ames Space Settlement Contest 2016 este un concurs international de proiecte de asezari umane preconizate a se construi in spatiul cosmic.

Este deschis echipelor de elevi care isi prezinta proiectele de construire a unor colonii spatiale, facand apel la o gama bogata si complexa de cunostinte de fizica, matematica, stiinte spatiale, stiinta mediului, precum si multe alte discipline. Pentru realizarea acestor proiecte, elevii au participat la numeroase sesiuni de cercetare in cadrul carora si-au perfectionat munca si cunostintele. In cadrul editiei din 2016, au fost trimise 997 lucrari realizate de 3010 elevi, coordonati de  385 de profesori din  21 tari.

Ca urmare a premiilor obtinute, castigatorii au fost invitati la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Spatiala (ISDC), dar si pentru a-si prezenta proiectul si pentru a lua parte la prelegerile tinute de cunoscuti oameni de stiinta din domeniul aerospatial. Conferinta va avea loc in San Juan, Puerto Rico, SUA, in perioada 18-22 mai.

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi facuta publica

Am luat la cunostinta de Politica de confidentialitate

logo-primary